Vroeger

Ik werk ondertussen al meer dan 18 jaar met veel plezier bij ATV – de Antwerpse regionale zender – waar ik voor & achter de schermen werk met mensen die ik erg waardeer. Daar maak ik sinds jaar en dag – Robbe de Hert was enkele maanden mijn voorganger – het filmmagazine. Heerlijk om na al die jaren nog altijd week in week uit met één van mijn grootste passies bezig te zijn. “Cinema” is een volwaardig filmprogramma van zo’n 20 minuten en dat ziet u nog amper. Het verbaast me dan ook niet dan we reacties krijgen uit heel Vlaanderen op de uitzending.
Verder hebben we bij ATV nu ook onze eigen kabelkrantradio waar ik verantwoordelijk voor ben.

 

Magic was de platenfirma waarvoor ik nu al 7 jaar werk, maar onze activiteiten zijn opgeschoven naar dvd’s/games/media-acties omdat de cd-business flink op zijn retour is. Jammer, maar wel realistisch. Einde cd-producties. Tot 2011 mocht ik jaarlijks zo’n tiental compilatieboxen samenstellen en ook artiesten begeleiden, maar dat is definitief voorbij.

Vooral het project Lanterna Magica (KLIK HIER) was me erg genegen: dit instrumentale project met blinde & slechtziende muzikanten vond ik geslaagd over de hele lijn. Eén van de meest succesvolle projecten van de voorbije jaren was “De Grootste Kampvuurklassiekers Volume 1, 2 & 3”  (KLIK HIER) in samenwerking met Scouts en Gidsen Vlaanderen en KLJ. Als oud-scout deed het me plezier dat zowel de traditionele als moderne kampvuurliedjes nog altijd luidkeels worden meegezongen.

 

Bij Magic bracht ik ook 7 volumes uit van “Favoriet Van Follet” (KLIK HIER), een reeks vol rariteiten, waar nog vraag naar is, maar de meest delen zijn ondertussen uit de handel. De laatste verscheen in de zomer van 2011 “instrumentale hits 3” en kreeg via Villa Vanthilt de nodige aandacht. Belangstelling was er voldoende, het zijn de cd-shops zelf die niet meer geïnteresseerd zijn in alles wat een nostalgische randje heeft. Wat een verschil met Frankrijk waar er prachtige archiefreeksen worden uitgebracht. Daar kon ik alleen van dromen.

Daardoor werd een nieuwe Favoriet van Follet “Instrumentale Hits 4” niet gerealiseerd. De hoes & tracklisting was al klaar (voor hoes & tracklisting KLIK HIER)*. Ontzettend jammer, want dit was naar mijn gevoel de ultieme collectie instrumentaaltjes.

 

Natuurlijk is radio sinds meer dan 3 jaar weer erg present in mijn leven, dankzij JOE FM. Ik maakte er de voorbije 2 jaar het weekendprogramma “Michel XXL” op zaterdag & zondag van 7u00 tot 10u00, maar verving ook altijd Raf & Alexandra in de vakantieweken.  Daar heb ik nu een punt achter gezet, omdat ik graag ook eens wat anders wou. Het resultaat is elke zaterdag en zondag te beluisteren.
“The Single Connection” (waarin ik soms vergeten hits aan elkaar link) en “The Album Connection” (waarbij ik fijne popalbums belicht via een bekend en minder bekend nummer) zijn verrassende programma’s vol weetjes voor de muzikale meerwaardezoekers, zonder dat de JOE luisteraar het gevoel krijgt naar een andere zender te luisteren. En verder presenteer ik geregeld bij JOE een speciale hitparade of feestelijke uitzending. Radio blijft het liefste wat ik doe: het is een onverwachte terugkeer naar een verloren gewaande liefde.

 

Wat ik vroeger deed, daar kijk ik met veel liefde & genoegdoening op terug. Ik heb heel graag & prettig gewerkt bij VRT, VTM, 4 FM en NCRV. Mocht u willen weten wat ik waar deed, KLIK HIER. Naar aanleiding van 50 jaar televisie vroegen ze me ooit naar mijn gekste TV herinnering. De bijdrage zou in een boek terechtkomen, dat uiteindelijk niet verscheen. U kan het HIER LEZEN.