Boeken

Ik nam me ooit voor om nooit dikke boeken te schrijven. Dat laat ik aan mensen die dat veel beter kunnen, met literaire kwaliteiten. Het gaat er mij om een passie te kunnen delen met anderen, of dingen te ontrafelen waarmee ik te maken krijg en die mijn leven doorkruisen.

 

Toch werd “Rozen of Distels voor Sandra” een behoorlijk lijvig boek van meer dan 240 bladzijden. Dit boek over het Vlaamse populaire lied en de media (vooral radio) is omstreden. De media-aandacht op TV was groot (Phara, De rode loper, diverse andere magazines) en in kranten kreeg ik ook geregeld een podium, maar de radiozenders (waarover het gaat) zwegen het in Vlaanderen dood. In Nederland kreeg het boek dan weer – vreemd genoeg – wel aandacht, zowel op Radio 5 als Radio 2. Gelukkig vond het boek zijn weg naar veel kopers. Een stukje van de inleiding kan u HIER INKIJKEN.

 

Mijn derde kermisboek over 40 jaar Sinksenfoor op de Antwerpse Zuiderdokken, “Een Tapijt Vol Beweging” verscheen in 2009. Meer hierover op de kermispagina.

 

“Oorlog In Het Hoofd” ligt na ruim 3,5 jaar nog steeds in de winkel en kreeg zelfs recent een herdruk. Ik zou het jammer vinden als het wordt afgedaan als een boek uitsluitend over tinnitus en hyperacusis, want ik heb vooral geprobeerd om, vertrekkende van mijn eigen problemen, een logboek over het oor te schrijven. Vandaar: oorlog in het hoofd. Geen weblog, maar een oorlog. De inleiding van het boek kan u HIER LEZEN. Ik hoop dat het niet alleen slechthorende mensen bereiken zal. Wat ik wil vertellen, is even belangrijk voor mensen die hun 2 oren nog optimaal gebruiken. Een tijdje terug verscheen er ook een boek dat “Oorlog in MIJN Hoofd” als titel meekreeg en over schizofrenie handelt. Kijk dus uit mocht u belangstelling hebben voor dit boek. Als u het via de boekhandel bestelt, komt het op één woord aan om een boek over een heel andere thema toegestuurd te krijgen.

 

Geregeld komt “Oogcontact” nog wel eens ter sprake. Dit boek over stalking – opgevat als een strandthriller met een twist aan het eind – is gebaseerd op waargebeurde feiten en verscheen in 2001. Het ligt nog hier & daar in de bibliotheken en een verdwaald exemplaar kan u via Ebay voor geen geld op de kop tikken.

 

Er zijn plannen voor een nieuw boek (néé, geen kermisboek), maar schrijven vraagt tijd en een vrije geest. Dat lukt nu wat minder, maar vroeg of laat kriebelt het wel weer. Ooit liet ik 12 jaar tijd tussen 2 boeken. En van 2007 tot 2010 schreef ik er plots 3 op een rij. Het moment moet er rijp voor zijn.

 

Ik krijg voor alle boeken een onderdak bij Uitgeverij Vrijdag, een jonge uitgeverij en tegelijkertijd een veilige haven, want met Rudy Vanschoonbeek maakte ik ondertussen al 9 boeken en de samenwerking blijft nog altijd even prettig.